![]() |
Appelsinmarengs ... de gikk nesten litt for fort i forrige bursdagsselskap :-) |
4 eggehviter
200 gram sukker
1 ss appelsin zest
Når du pisker eggehvitene, ikke kjør maskinen på det hurtigste i begynnelsen.
Kjør eggene til de begynner å stivne og massen blir hvitere.
Ha i litt og litt sukker.
Når du har kjørt massen sammen og sukkeret er godt blandet i blandingen.
-her pleier jeg å kjøre maskinen på det forteste i noen sekunder
Helt til slutt har du i 1 ss appelsin zest og bland godt sammen. Her bruker jeg fortsatt maskinen.
Sprøyt eller legg med en t-skje ut på et bakepapir i passende størrelse.
La de hvile i minimum 15 min.
Stekes på 110 grader celsius i ca 60 minutter, midt i ovnen.
For å lage den oransje stripen på bildet, brukte jeg oransje konditor paste i en stripe fra bunn til topp i posen før jeg hadde i marengsen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar