torsdag 14. april 2016

Deep pan pizza med sluppy Joe og salat

Servert med salat og hvitløksdressing...

Her er den ferdig med litt ost over, Norvegia og lys cheddar.
stekes på 200 grader, midt i ovnen til den blir krisp i kantene
ca 20 min.

Her har jeg brukt restene etter en Sloppy Joe middag,
som jeg hadde i fryseren. Tinte den og hadde den over
med litt oste rester, Norvegia og Cheddar.
 
For å lage en deep pan, trenger du å ha ekstra med oliven olje
i panna før du legger i deigen.

Du trenger:
Deig: 775 gr hvetemel
1 pk. tørr gjær
1 ts salt
2 ss oliven ojle
4,5 dl varmt vann
10 min med deigkrok
Heve dobbel størrelse
 
Har du rester av sauser eller fra taco middagen, frys det og har det på en pizza.



søndag 10. april 2016

Tomatsaus god til pizza og pasta

Veldig god og enkel tomatsaus
som smaker like godt på pizza eller i pastaen.
* av ting du finner i spiskammeret ditt ...
Lag mye og hermetiser



Du trenger:
En kjele
Soltørket tomater i olje.
Tomatpure
En boks hermetiserte tomater.
Oliven olje, ikke ekstra Virgin.
1 fedd hvitløk eller flere om vil
1 ss oregano
1 ss basilikum


1)Fres hvitløken lett i olje.
Bare til de blir lett brune, ikke svidd.
2) Ha i tomat pure og fres den lett i oljen,
da får du vekk rå-saken av tomatpureen.



3) Ha i en boks med hermetiserte tomater

4) Ha i 2-3 ss soltørkede tomater i olje.
Dette trenger du ikke, men med de
soltørka tomatene blir sausen litt
"rundere".







6) Ha i oregano og basilikum

Rør krydderne godt inn i sausen og la den
stå på benken til du skal bruke den.
 
VOILA!
 DU HAR TOMATSAUS!
5) Bruk en stavmikser
og mos alt sammen.
Her kan du godt ha i de tørka krydderne.
Men er de ferske, ha de i etter du har
brukt stavmikseren. Det sies at ferske
krydderurter kan bli litt bitre visst du
bruker metallkniver på de.