mandag 28. mars 2016

Griser i teppe


Griser i teppe ...fra det amerikanske, Pigs in a blanket
Stekes: 10-15 min. det kan variere, gir deigen en hul lyd når du banker lett på den, så er den ferdig. Følg med, når de er lett gylne er de ferdige.
Stekes på grillen/bålet/bålpanna
Du trenger:
450 gr. hvetemel
1 ss salt
½ pk. tørrgjær
2 ss olivenolje
3 dl varmt vann
-Ikke kokende vann, men en del varmere enn 37 °C
1)    Ha alt det tørre i en bolle.

-          Hvetemel, salt og gjær.

-          Rør rundt med en visp, da får du luft og blandet alle ingrediensene sammen.

2)   Ha i vannet og oljen.

·         Bland alt godt sammen, har du deigkrok på kjøkkenmaskinen din kjør den i ca 10 min (da blir deigen ekstra smidig og jobbe med etterpå). Smør gjerne over med litt olivenolje, så ikke deigen blir tørr. Ha over en pose/klede.

3)   Sett deigen lunt og la den heve til dobbel størrelse. Det kan ta fra 25 – 40 min, avhengig av temperatur og luftfuktighet i rommet.
Når deigen er ferdig hevet.  Ha litt mel på bordet, så den ikke setter seg fast.
Kjevle deigen til ca. 1 cm tykk. Skjær strimler på ca. 3-4 cm, tvinn strimlene rundt pølsene.


 
 

Ingen kommentarer: