Griser i teppe ...fra det amerikanske, Pigs in a blanket
Stekes:
10-15 min. det kan variere, gir deigen en
hul lyd når du banker lett på den, så er den ferdig. Følg med, når de er
lett gylne er de ferdige.
Stekes
på grillen/bålet/bålpanna
Du trenger:
450 gr. hvetemel
1 ss
salt
½ pk.
tørrgjær
2 ss
olivenolje
3 dl
varmt vann
-Ikke kokende vann, men en del varmere enn
37 °C
1) Ha alt det tørre i en bolle.
-
Hvetemel,
salt og gjær.
-
Rør
rundt med en visp, da får du luft og blandet alle ingrediensene sammen.
2) Ha i vannet og oljen.
·
Bland
alt godt sammen, har du deigkrok på kjøkkenmaskinen din kjør den i ca 10 min (da blir deigen ekstra smidig og jobbe med
etterpå). Smør gjerne over med litt olivenolje, så ikke deigen blir tørr.
Ha over en pose/klede.
3) Sett deigen lunt og la den heve til dobbel
størrelse. Det kan ta fra 25 – 40 min, avhengig av temperatur og luftfuktighet
i rommet.
Når
deigen er ferdig hevet. Ha litt mel på
bordet, så den ikke setter seg fast.
Kjevle
deigen til ca. 1 cm tykk. Skjær strimler på ca. 3-4 cm, tvinn strimlene rundt
pølsene.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar