søndag 27. mars 2016

Appelsinmarmelade, som alle kan klare...



Du trenger:
2 dager ... men ikke mye tid pr. dag
Rustfri kjele
6 appelsiner
2 sitroner
1,9 kg sukker
Glass til å ha marmeladen på når du skal hermetisere.

Dag 1
Vask/skyll appelsinene og sitronene i vann tilsatt litt eddik 5 %, skyll godt.
Dette vil få vekk skitt og lort…
Skjær all appelsinen og sitronen i tynne, tynne skiver. Del de gjerne igjen i ¼ deler. (båter)
Ha alle skivene i en rustfri stål kjele o.l.
Tilsett ca. 2 liter vann.
Kok opp og la det småkoke, rør ofte.
Kokes til appelsinbitene er møre.
-       Ta kjelen vekk fra varmen og rør inn sukkeret til det er helt oppløst.
La kjelen stå over natta på benken, ha på lokk eller et klede.
Dag 2 – neste dag
       Kok opp blandingen igjen og la det småkoke i ca. 2 timer uten lokk, etter 2 timer setter du opp varmen på plata og la det koke i ca. 30 min. Pass på at ikke blandingen blir for tjukk, visst det skjer kan du ha i mer vann. Visst blandingen blir for tynn, så koker du litt til.
Når du har fått ønsket konsistens, så er du ferdig…
En test for å være sikker, ta litt over på en asjett og la det avkjøle seg. Det vil ta litt kortere tid på en asjett enn i kjelen. For den vil bli tjukkere når den blir kald.

Håper det smaker  med utgangspunkt fra barefoot contessa

Ingen kommentarer: