Du trenger:
2 dager ... men ikke mye tid pr. dag
Rustfri kjele
6 appelsiner
2 sitroner
1,9 kg sukker
Glass til å ha marmeladen på når
du skal hermetisere.
Dag 1
Vask/skyll appelsinene og sitronene i vann tilsatt
litt eddik 5 %, skyll godt.
Dette vil
få vekk skitt og lort…
Skjær all appelsinen og sitronen
i tynne, tynne skiver. Del de gjerne igjen i ¼ deler. (båter)
Ha alle skivene i en rustfri stål
kjele o.l.
Tilsett ca. 2 liter vann.
Kok opp og la det småkoke, rør
ofte.
Kokes til appelsinbitene er møre.
- Ta
kjelen vekk fra varmen og rør inn sukkeret til det er helt oppløst.
La kjelen stå over natta på
benken, ha på lokk eller et klede.
Dag 2 – neste dag
• Kok
opp blandingen igjen og la det småkoke i ca. 2 timer uten lokk, etter 2 timer
setter du opp varmen på plata og la det koke i ca. 30 min. Pass på at ikke
blandingen blir for tjukk, visst det skjer kan du ha i mer vann. Visst
blandingen blir for tynn, så koker du litt til.
Når du har fått ønsket
konsistens, så er du ferdig…
En test for å være sikker, ta
litt over på en asjett og la det avkjøle seg. Det vil ta litt kortere tid på en
asjett enn i kjelen. For den vil bli tjukkere når den blir kald.
Håper det smaker med
utgangspunkt fra barefoot contessa
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar