Hjemmelaget sjokoladesaus - til helga?
Sjokoladesaus til is og kaffe kan koste en del penger og når man vet hvordan den lages skjønner man at det må være god fortjeneste ;-)
Når du lager den selv er den mye bedre og du vet akkurat hva den inneholder.
Du trenger:
2 dl vann
1 dl brunt sukker (gir en litt dypere smak).
1 dl sukker
4 ss kakao (helst med så høy kakao innhold som mulig)
1/2 ts kaffepulver (kan sløyfes)
en klype salt (kan sløyfes).

+ en kjele
Ha alle ingrediensene i en kjele og løs opp sukkeret i vannet sammen med kakao, salt og kaffepulveret. Dette tar bare noen minutter.
Har du for høy temperatur kan det svi seg og da vil du få en bitter smak på sausen din.
Synes du sausen bli altfor tyntflytende så la den koke litt lenger, men ofte synes jeg sausen blitt tykkere over tid også. Holder 3-6 måneder i kjøleskapet.
Avkjøl og ha den over på ett glass.
Vil du ha en egen variant finner du også stevia produkter som oppfører seg som vanlig strøsukker, bytt ut sukkeret med stevia og du vil få en variant fri for sukker.
Vel bekomme ...
Sjokoladesaus til is og kaffe kan koste en del penger og når man vet hvordan den lages skjønner man at det må være god fortjeneste ;-)
Når du lager den selv er den mye bedre og du vet akkurat hva den inneholder.
Du trenger:
2 dl vann
1 dl brunt sukker (gir en litt dypere smak).
1 dl sukker
4 ss kakao (helst med så høy kakao innhold som mulig)
1/2 ts kaffepulver (kan sløyfes)
en klype salt (kan sløyfes).

+ en kjele
Ha alle ingrediensene i en kjele og løs opp sukkeret i vannet sammen med kakao, salt og kaffepulveret. Dette tar bare noen minutter.
Har du for høy temperatur kan det svi seg og da vil du få en bitter smak på sausen din.
Synes du sausen bli altfor tyntflytende så la den koke litt lenger, men ofte synes jeg sausen blitt tykkere over tid også. Holder 3-6 måneder i kjøleskapet.
Avkjøl og ha den over på ett glass.
Vil du ha en egen variant finner du også stevia produkter som oppfører seg som vanlig strøsukker, bytt ut sukkeret med stevia og du vil få en variant fri for sukker.
![]() |
Her ser du min, denne gangen spanderte jeg på meg ett fint
glass, men gamle og vasket syltetøyglass funker fint det også.
|
Vel bekomme ...