Kokosboller
Du trenger
500gr. sukker
2 dl vann
8 plater gelatin
1 dl kokende vann
2 ts vaniljesukker
Glasur
ca. 1 plate kokesjokolade
60 gr delfiafett
30 gr. syltevoks, kan være vanskelig å finne...går greit uten!
Kok sukker og vann (2dl) i ca. 12 min.
Bløt gelatinen i kaldt vann i 10 minutter.
klem vannet godt ut og løs den opp i 1 dl kokende vann.
Tilsett vaniljen og bland sammen med den gelatinoppløsningen og sukkervannet.
Pisk massen med en mikser til er stiv og luftig.
Legg små boller på en smurt plate (ikke vær så "lur" som meg og bruke bakepapir)
La bollene tørke ett par timer eller natten over.
Smelt sjokoladen, fettet og syltevoksen i vannbad.
Dypp bollene i sjokoladeglasuren og rull dem i kokos...
Dette er nam ..... nam ... nam
Dette er minner, minner fra min herlig tid hos besteforeldre, vi hadde en egen Reodor Felgen i form av min bestefar som fant på alt mulig med oss, laget drager, spikket, lekte sammen med oss og en bestemor som serverte oss de lekreste retter, hele tiden passet på at vi hadde det bra.
Du trenger
500gr. sukker
2 dl vann
8 plater gelatin
1 dl kokende vann
2 ts vaniljesukker
Glasur
ca. 1 plate kokesjokolade
60 gr delfiafett
30 gr. syltevoks, kan være vanskelig å finne...går greit uten!
Kok sukker og vann (2dl) i ca. 12 min.
Bløt gelatinen i kaldt vann i 10 minutter.
klem vannet godt ut og løs den opp i 1 dl kokende vann.
Tilsett vaniljen og bland sammen med den gelatinoppløsningen og sukkervannet.
Pisk massen med en mikser til er stiv og luftig.
Legg små boller på en smurt plate (ikke vær så "lur" som meg og bruke bakepapir)
La bollene tørke ett par timer eller natten over.
Smelt sjokoladen, fettet og syltevoksen i vannbad.
Dypp bollene i sjokoladeglasuren og rull dem i kokos...
Dette er nam ..... nam ... nam
Dette er minner, minner fra min herlig tid hos besteforeldre, vi hadde en egen Reodor Felgen i form av min bestefar som fant på alt mulig med oss, laget drager, spikket, lekte sammen med oss og en bestemor som serverte oss de lekreste retter, hele tiden passet på at vi hadde det bra.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar