CANDY CANE SIRUP
Noe ekstra godt å ha i varmsjokolade og eller kaffen visst du vil,
man kan også ha det på vanilje isen.
For å lage sirup trenger du tre ingredienser: vann, sukker og hva du vil at sirupen skal smake.
Her er en oppskrift på den "amerikansk" candy cane sirup, der jeg brukte polka-griser kjøpt i Sverige i sommer.
![]() |
STEG 1
Du trenger:
1 del vann til 1 del sukker,
Her brukte jeg...
2 dl. vann
2 dl. sukker
+ en tykkbundet kjele
Ha alt i en kjele og
kok opp så sukkeret
blir helt oppløst
|
![]() |
STEG 2
Når sukkeret er oppløst har du i tre never med polka-griser.
Forsett å koke slik at de også løser seg helt opp, dette tok en
del lenger tid enn å løse opp sukkeret.
|
![]() |
STEG 3 Her har alle bitene løst seg godt opp. La det avkjøles helt i kjelen, nå som det sommer og varmt, dekk til med ett klede så ikke fluen i huset kommer til og vil smake ;-) |
Når den er godt avkjølt hell den over i en fin krukke, eller ett gammelt syltetøyglass du har stående, holder lenge, det er jo masse sukker i den.
VEL BEKOMME
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar