onsdag 13. august 2014

Candy Cane Sirup * Polkagris Sirup

CANDY CANE SIRUP


Noe ekstra godt å ha i varmsjokolade og eller kaffen visst du vil, 
man kan også ha det på vanilje isen.

For å lage sirup trenger du tre ingredienser: vann, sukker og hva du vil at sirupen skal smake.
Her er en oppskrift på den "amerikansk" candy cane sirup, der jeg brukte polka-griser kjøpt i Sverige i sommer.
STEG 1
Du trenger:
1 del vann til 1 del sukker,
Her brukte jeg...
2 dl. vann
2 dl. sukker
 + en tykkbundet kjele
Ha alt i en kjele og 
kok opp så sukkeret
blir helt oppløst


STEG 2
Når sukkeret er oppløst har du i tre never med polka-griser.
Forsett å koke slik at de også løser seg helt opp, dette tok en 
del lenger tid enn å løse opp sukkeret.


STEG 3
Her har alle bitene løst seg godt opp.
La det avkjøles helt i kjelen, nå som det
sommer og varmt, dekk til med ett
klede så ikke fluen i huset kommer til
og vil smake ;-)




STEG 4
Når den er godt avkjølt hell den over i en fin krukke, eller ett gammelt syltetøyglass du har stående, holder lenge, det er jo masse sukker i den.

VEL BEKOMME




Ingen kommentarer: