mandag 4. april 2016

Langtidskokt svinkjøtt i honning og soyasaus


Mat med mye smak, denne falt i smak hos store og små. 

Du trenger:
ca.  500-800 gram Svinekjøtt, koteletter, filè osv
"Marinade"
2 fedd hvitløk
1 ts ingefær
Juice av 2 lime (+1 ekstra lime for dekor eller til å ha over når du skal spise)
1,2 dl honning
3 ss Soyasaus
3 ss vann
1 ss Worcestershire saus

Slik gjør du:
1. Bland alle ingrediensene til marinaden sammen.
2. Ha kjøttet over i en kjele med lokk du kan ha i ovnen din.
- jerngryte etc.
3. Hell marinaden over kjøttet
4. Sett på lokk
5. Sett i ovnen på 100 grader celsius

- La kjelen stå i ovnen i ca +- 4 timer og kose seg.
Når kjøttet har vært i ovnen ha det over på ett fat.
"Sausen som er igjen i kjelen"

Til sausen, tenger du:
2-3 ss Maizenna
litt pepper
1-2 ss smør
1 boks kokosmelk, denne vil runde av smaken.

Serveres til ris og brokkoli, med litt hvitløkolje.

Ingen kommentarer: