onsdag 5. november 2014

Mine *Mini koppekaker ;-) Basic mini cupcakes

Her har jeg en oppskrift som passer perfekt til en panne med mini koppekaker. Ofte synes jeg at man sitter igjen med altfor mye igjen i bollen etter at formene er fylt...

En basis oppskrift

100 gram smør
2 egg
1,5 dl sukker
2,5 dl hvetemel
1 ts bakepulver

Stekes midt i ovnen 225 grader C i ca. 12 min. Avkjøl de på rist.
* Smelt smøret eller margarinen og avkjøl litt (du kan også bruke olje f. eks raps)

* Visp egg og sukker til eggedosis. Tilsett mel som er blandet med bakepulveret og det avkjølte smøret.

Tips: Visst du holder deg til ca. 1 dl / 100ml kan er det bare å blande i veg med frukt og bær, da blir det ekstra godt, blåbær er en favoritt her i huset. De frosne du finner i frysedisken på butikken er ikke så dyre heller.
Tips: Jeg smelter smøret bestandig i mikroen.
Tips: Vil du har i sjokolade, ha i 1-2 ss kakao eller hakk opp litt kokesjokolade og ha i men hold deg til ca 1 dll / 100 gram.
Tips: Ha papirformer i formen, da er det mye enklere å ta de ut og rengjøringen blir lett som en plett.

Hvorfor kaller jeg det koppekaker, fordi en muffins opprinnelig er et sunt og noen ganger ett salt bakverk og ikke søtt. Cup cakes = koppe kaker

Når du bruker pannene er det ikke så viktig med å fylle 2/3 av formen om du ikke skal pynte dem. Ofte ser jeg selv at jeg som regel fyller de opp ;-) og ettersom de er mini blir de en munnfull eller to.

 

Ingen kommentarer: