Du trenger av ingredienser
Hell røren i kakeformen, stek kaken i forvarmet ovn. Avkjøles i formen ca. 15 min før du løsner den når den helt avkjølt, ha over ett dryss med melis.
100 gram rosiner
Finrevet skall og saften av 1
appelsin
175 gram smør
100 gram kokesjokolade, helst 70 %
kakaoinnhold
4 store egg, pisket
100 gram strøsukker
1 ts vanilje essens / vanilje
sukker
50 gram glutenfri kakemiks fra Toro.
(denne fant jeg på rema1000 til 20 kr.) Ett tips er visst å bruke litt mindre enn det
oppskriften sier. Du kan også bruke
hvetemel.
50 gram malte mandler
½ ts bakepulver
En klype salt
50 gram skåldede mandler, hakket
og lett ristet.
Melis som siktets over kaken når
den er ferdig og avkjølt.
·
Sett ovnen på 180 grader før du begynner å laga kaken, da
er ovnen god og varm når du setter inn kaken.
Stekes midt i ovnen i ca. 40 min. eller helt til kake pinnen kommer tørr ut av kaka.
Slik gjør du:
La rosinene trekke i
appelsinsaften, helst over natten men behøver ikke. Minimum 20 min bør de trekke.
Formen bør være om lag 25 cm og en rund spring form. Ha bakepapir i bunn og
smør sidene med smør (jeg pleier å pensle på med rapsolje).
Smelt smøret i mikroen, ta ut det
smeltede smøret og ha i sjokoladen, den vil nå også smelte. Har du ikke mikro,
smelt det sammen på svak varme i en kjele. La det avkjøle seg.
Pisk eggene godt, helst med en
elektrisk visp, ha i sukkeret og vaniljen når eggene er blitt luftige, la dette
vispes sammen 2-4 min. Ha så i den avkjølte smør-sjokolade blandingen.
La rosinene renne av, sikt mel,
malte mandler, bakepulver og salt i bollen. Tilsett rosiner, appelsinskall og
mandler, og rør inn. – mange skriver vend
inn i oppskrifter, dette er for at luften ikke skal forsvinne, som regel visper
jeg det inn med vispen og det funker veldig fint det også.Hell røren i kakeformen, stek kaken i forvarmet ovn. Avkjøles i formen ca. 15 min før du løsner den når den helt avkjølt, ha over ett dryss med melis.
Vel bekomme, veldig god kake og når du lar rosinene trekke over natta tar de til seg nesten all appelsinsaften og du smaker ikke rosinene, de gjør kaka bare mer saftig.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar