Gulrot kake
Rosiner i en gulrot kake smaker veldig godt, anbefales på det sterkeste.
Stek på nederste rille i ovnen. -sett ovnen på før du starter med ingrediensene...
180 °C
35-45 min. Ha røren i en liten langpanne eller en springform 28-29 cm.
Du trenger:
5 dl hvetemel
4 ts bakepulver
1 ts natron
5 dl brunt/hvitt sukker
2 ts kanel
4 egg
½ ts salt
3 dl rapsolje
8 dl fint raspede gulrøtter
* (100 gram rosiner)
Krem:
Du trenger
200 gr. Philadelphia orginal ost (uten smak)
125 gr. Tine kremost ananas og madarin
1 ts. Vanilje sukker
75-100 gr. smør
KAKA: Bland sammen de tørre ingrediensene.
Tilsett ett egg av gangen.
Spe vekselvis med olje og gulerøtter til alt er blandet.
* (Ha i rosinene til slutt)
(rører du for mye kan kaken bli tung)
Stekes.... avkjøles på rist ... jeg pleier å gjøre det i formen.....LAT men det funker :)
KREMEN: Ha osten i en kjøkkenmaskin, kjør til en krem. Tilsett rom temperert smør i små klatter. Ha i melis og vaniljesukkeret.
Visst du kjører for fort fyker ofte melisen til alle kanter ....
Noen ganger serverer jeg kremen ved siden av....
eller så smører du den på kaka når den er blitt kald.
Veldig fint med litt revet sitron/appelsin skall på også.
Rosiner i en gulrot kake smaker veldig godt, anbefales på det sterkeste.
Stek på nederste rille i ovnen. -sett ovnen på før du starter med ingrediensene...
180 °C
35-45 min. Ha røren i en liten langpanne eller en springform 28-29 cm.
Du trenger:
5 dl hvetemel
4 ts bakepulver
1 ts natron
5 dl brunt/hvitt sukker
2 ts kanel
4 egg
½ ts salt
3 dl rapsolje
8 dl fint raspede gulrøtter
* (100 gram rosiner)
Krem:
Du trenger
200 gr. Philadelphia orginal ost (uten smak)
125 gr. Tine kremost ananas og madarin
1 ts. Vanilje sukker
75-100 gr. smør
KAKA: Bland sammen de tørre ingrediensene.
Tilsett ett egg av gangen.
Spe vekselvis med olje og gulerøtter til alt er blandet.
* (Ha i rosinene til slutt)
(rører du for mye kan kaken bli tung)
Stekes.... avkjøles på rist ... jeg pleier å gjøre det i formen.....LAT men det funker :)
KREMEN: Ha osten i en kjøkkenmaskin, kjør til en krem. Tilsett rom temperert smør i små klatter. Ha i melis og vaniljesukkeret.
Visst du kjører for fort fyker ofte melisen til alle kanter ....
Noen ganger serverer jeg kremen ved siden av....
eller så smører du den på kaka når den er blitt kald.
Veldig fint med litt revet sitron/appelsin skall på også.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar