tirsdag 19. april 2016

Hjemmelaget pastasaus, en videreutvikling ..

Pastasaus med gulerøtter...
Laget på basis av tomatsausen som er god til både pasta og pizza.
Oppskrifta til tomatsausen finner du her -Tomatsaus
Mer en nok til 2 voksne og 3 barn.
Vi prøvde i går med den økologiske fussili fra rema1000,
 det er en flat spagetti.
Du trenger:
200 gr. tomat saus, ferdiglaget som du allerede har hermetisert ;-)
1 ss løkpulver / eller om du hakker en løk i små biter/ river.
1 ts pepper / peppermix
1/2 ts Worchesterhiresaus  
2 revne gulrøtter
4 glass med vann som rommer ca. 200g
- jeg brukte glasset som tomatsausen var i og "skylte" det...
 
200 - 400  gram kjøttdeig, her bruker vi svinekjøttdeig
men ønsker du å bruke karbonadedeig eller en annen type,
velger du selv hva du vil og eller også lage den helt vegan også.
- stekes først i litt olje, ha over resten av ingrediensene og
la det koke til gulerøttene er møre.
 
Her er det ikke brukt salt og for de som vil ha i litt salt, kan jo
ta på den mengden de selv ønsker. Jeg anbefaler Maldon salt.
 
Det falt virkelig i smak her i huset.
 
Visst du vil runde av sausen enda litt mer, ha i en klatt med smør.

Kjelen ser litt sliten ut, men det er min Hellstrøm kjele
som jeg bruker til nesten absolutt all matlaging her i dette huset.
Den skal visst være sånn, det som er påfallende er at visst du
lager noe med tomat så blir den blankere.
Beste kjelen som finnes, skulle bare hatt penger til noen av de andre også ;-)

Ingen kommentarer: